אתה לא צריך להיות גורו שיווק דיגיטלי כדי להפיק תועלת מ-SEO – כל אחד יכול לעקוב אחר היסודות כדי לשפר את דירוג החיפוש שלו.
SEO, או אופטימיזציה למנועי חיפוש, לא ייעלם בקרוב. יותר בעלי עסקים מבינים את החשיבות של אופטימיזציה של התוכן שלהם עבור גוגל ומנועי חיפוש אחרים, במיוחד כשהם עוברים לאינטרנט בעקבות המגיפה. אם אתה תוהה איך אתה יכול להשתמש בקידום אתרים בצורה טובה, אל תדאג. בפוסט זה בבלוג, אנו דנים מהו SEO, מדוע זה חשוב וכיצד להשתמש ב-SEO בכתיבת תוכן כדי לשפר את הנראות שלך.
תוכן העניינים
מהו SEO בכתיבת תוכן?
האם SEO חשוב לכתיבת תוכן?
כיצד להשתמש ב-SEO בכתיבת תוכן
1. בחר מילות מפתח מותאמות
2. כלול את מילות המפתח שלך באופן אסטרטגי
3. שחקו עם המבנה
4. חפש קישורים נכנסים
5. פרסם תוכן איכותי בתדירות גבוהה
הערה על מילות מפתח
מהו SEO בכתיבת תוכן?
אותיות קידום אתרים על רקע לבן – כיצד להשתמש ב-SEO בכתיבת תוכן – בלוג העתק 2
קידום אתרים הוא תהליך של שיפור הנראות והדירוג של אתר אינטרנט או דף אינטרנט בגוגל ובמנועי חיפוש אחרים. על מנת לדרג גבוה יותר בתוצאות החיפוש, עליך לבצע אופטימיזציה של התוכן שלך לקידום אתרים. משמעות הדבר היא הכללת מילות מפתח וביטויים שאנשים עשויים להשתמש בהם בעת חיפוש מידע באינטרנט. אתה יכול גם להשתמש בטכניקות אחרות כמו בניית קישורים ושיווק במדיה חברתית כדי לשפר את דירוג ה-SEO שלך.
מגוון אנשי מקצוע שונים משתמשים בקידום אתרים לטובתם כולל כותבי תוכן, מנהלי אתרים, בעלי עסקים ואפילו בלוגרים. מקצועני שיווק דיגיטלי משתמשים גם ב-SEO כדי לשפר את הנראות והדירוג של הלקוחות שלהם בתוצאות החיפוש.
האם SEO חשוב לכתיבת תוכן?
כן, SEO חשוב בכתיבת תוכן מכיוון שעל ידי אופטימיזציה של התוכן שלך לקידום אתרים, אתה יכול להבטיח שהפוסטים בבלוג שלך יהיו גלויים יותר. המשמעות היא שיותר אנשים יראו את התוכן שלך ואולי ילחצו אל האתר שלך. עבור עסקים, פירוש הדבר עשוי להיות עלייה במכירות וחיזוק המוניטין שלך.
סיבה נוספת לכך שקידום אתרים חשוב לכותבי תוכן היא שהוא עוזר לך לדרג גבוה יותר בתוצאות החיפוש. כאשר מישהו מחפש נושא מסוים באינטרנט, התוצאות הראשונות שמופיעות בדרך כלל הן הרלוונטיות ביותר ואלו שסביר להניח שהוא ילחץ עליהן. אם האתר או הפוסט בבלוג שלך הם אחת מהתוצאות הללו, סביר יותר שתקבל תנועה מקוראים פוטנציאליים. קבור הרחק אחורה בתוצאות החיפוש אומר שהתוכן שלך נופל מאחורי המתחרים שלך.
כיצד להשתמש ב-SEO בכתיבת תוכן
ברור שקידום אתרים זה חשוב, אבל איך משתמשים בו בכתיבת תוכן?
1. בחר מילות מפתח מותאמות
מישהו שעושה מחקר מילות מפתח – כיצד להשתמש ב-SEO בכתיבת תוכן – בלוג Coopify
על מנת לבצע אופטימיזציה של התוכן שלך לקידום אתרים, עליך לכלול מילות מפתח וביטויים שסביר שאנשים ישתמשו בהם בעת חיפוש מידע באינטרנט. אלה נוטים להתייחס לשירותי הליבה ולמיקום שלך. אתה יכול למצוא את מילות המפתח והביטויים האלה על ידי מחקר מילות מפתח באתרים כמו Answer the Public, Ahrefs ו- Ubersuggest.
שיטה יעילה נוספת לביצוע מחקר מילות מפתח היא להשתמש במתכנן מילות המפתח של גוגל. כלי זה מאפשר לך לראות באיזו תדירות נעשה שימוש במילות מפתח מסוימות וכן מציע מילות מפתח קשורות אחרות שאולי תרצה לשקול להשתמש בהן בתוכן שלך.
קרא עוד: כיצד ליצור אסטרטגיית תוכן יעילה לקידום אתרים בגוגל [עם תבנית]
2. כלול את מילות המפתח שלך באופן אסטרטגי
ברגע שאתה יודע לאילו מילות מפתח אתה רוצה למקד, אתה יכול לכלול אותן בתוכן שלך. גישת הפרקטיקה הטובה ביותר היא להשתמש בהם במקומות אסטרטגיים במקום לכלול אותם בכל מקום.
המקומות שמילות המפתח שלך יעבדו הכי קשה עבורך הם בכותרת, בפסקת הפתיחה, בכותרת אחת לפחות ובכותרת המטא והמטא של הדף שלך.
אם אתה אחראי על פרסום התוכן, אז זה עוזר להכיל גם את מילת המפתח היעד בתגיות alt. אתה יכול גם להשתמש בהם כמה פעמים בגוף התוכן שלך, אבל אל תגזים – מילוי מילות מפתח יכול למעשה לפגוע בדירוג החיפוש שלך.
3. שחקו עם המבנה
האופן שבו אתה מגדיר את התוכן שלך הוא חיוני מכיוון שהוא מאפשר למנועי החיפוש לדעת אם התוכן שלך קל לקריאה – הן עבור הבוטים שלהם והן עבור הקוראים האנושיים. השתמש בכותרות מועילות כדי לכוון את העין ולהסביר על מה כל סעיף (כמו שעשינו כאן). רשימות יכולות גם לעזור לשמור על עניין ויכולות לעזור לך להרוויח Featured Snippet ב-Google.
שמירה על שפע של שטח לבן עם פסקאות קצרות היא חיונית גם בעולם של היום המובייל הראשון שבו אף אחד לא רוצה לראות קיר של טקסט ממלא את מסך הסמארטפון שלו.
4. חפש קישורים נכנסים
בנוסף לשימוש במילות מפתח, אתה יכול לשפר את דירוג SEO שלך על ידי חיפוש קישורים נכנסים איכותיים לאתר או לפוסט בבלוג שלך. קישורים נכנסים הם קישורים מאתרים אחרים המפנים אל האתר שלך. ככל שיש לך יותר קישורים נכנסים באיכות גבוהה, דירוג ה-SEO שלך יהיה גבוה יותר.
אין פתרון מהיר ליצירת קישורים נכנסים באיכות טובה, למרות מה שההודעות האלה בתיבת הדואר הנכנס שלך עשויות לספר לך
u. אבל אתה יכול ליצור קישורים נכנסים פשוט על ידי יצירת תוכן באיכות טובה שמעודד אתרים אחרים לקשר אליך. אתה יכול גם לחזר אחריהם באופן פעיל על ידי כתיבת בלוגים לאורחים עבור אתרי אינטרנט אחרים, שימוש בשיווק במדיה חברתית ויצירת קישורים בין הפוסטים שלך בבלוג ודפי האינטרנט שלך.
5. פרסם תוכן איכותי בתדירות גבוהה
דבר נוסף שאתה יכול לעשות כדי לעזור לשפר את הדירוג שלך הוא לפרסם תוכן חדש ומקורי באופן קבוע. גוגל מעדיפה אתרים שמתעדכנים באופן שוטף במידע חדש ובעל ערך, ולכן על ידי פרסום תוכן איכותי ורלוונטי בתדירות גבוהה יש סיכוי גבוה יותר לדרג גבוה יותר בתוצאות החיפוש.
הערה על מילות מפתח SEO
צילום מסך של מחקר מילות מפתח של Semrush – כיצד להשתמש ב-SEO בכתיבת תוכן – בלוג Coopify
מילות המפתח הנכונות היא חיונית לקידום אתרים יעיל ולכן חשוב להבין אותן כראוי. כשאתה בוחר את מילות המפתח שלך, שאף למצוא את מילות המפתח הרלוונטיות לנושא שלך, פופולריות בקרב משתמשי מנועי חיפוש, ולא קשות מדי לדירוג. קשה לדרג מילת מפתח אם יש לה הרבה תחרות.
יש עוד כמה דברים שכדאי לזכור בעת מיקוד למילות מפתח:
התחל בבחירת מילות מפתח קצרות זנב עם נפח חיפוש גבוה יותר: המשמעות היא שאנשים מחפשים אותן לעתים קרובות על ידי אנשים באינטרנט.
לאחר מכן, צמצם אותם למילות מפתח ספציפיות יותר: זה יעזור לך למקד לקהל הנכון ויקל על אנשים למצוא את התוכן שלך, למשל שיעורי יוגה במזרח לונדון ולא יוגה בלונדון.
לבסוף, מקד מילות מפתח עם זנב ארוך במידת האפשר: אלו ביטויי מפתח ארוכים יותר, בעלי נפח חיפוש חודשי נמוך יותר, אך גם נוטים להיות ספציפיים ורלוונטיים יותר למה שאנשים מחפשים, למשל יתרונות של שיעורי יוגה מקוונים. אלה יוצרים פוסטים מצוינים בבלוג ושאלות נפוצות או דפי נחיתה.
הטייק אווי
קידום אתרים הוא חלק חשוב בכתיבת תוכן, אך לא קשה לשלב אותו בתוכן שלך. על ידי שימוש במילות מפתח וביטויים הרלוונטיים לנושא שלך, פופולריים בקרב המחפשים ולא קשים מדי לדירוג, תוכל לבצע אופטימיזציה של התוכן שלך לקידום אתרים ולשפר את הדירוג שלך בתוצאות החיפוש. בנוסף, על ידי פרסום מידע רענן ורלוונטי על בסיס קבוע, תוכל להמשיך לדרג גבוה יותר ולמשוך יותר מבקרים לאתר או לבלוג שלך.