מעת לעת מותגים יוצאים מכל הלב וממציאים דרכים יצירתיות לגרום לצרכנים לשבת ולשים לב. אז מהם כמה מהגימיקים השיווקיים הטובים ביותר?

גידול מותג מצליח פירושו שימוש בשיווק כדי למקם את עצמך כל כך טוב שאתה הדבר הראשון שעולה על הדעת ללקוחות בתחילת תהליך הקנייה. למרבה המזל, יש כמה לקחים שאפשר ללמוד מהסתכלות אחורה על הגימיקים השיווקיים הטובים ביותר בכל הזמנים. במאמר זה, אנו מסתכלים על קומץ כאלה ובודקים מדוע הם עובדים, כך שתוכל להשתמש בטריקים ובטיפים אלה בקמפיינים הפרסומיים הבאים של החברה שלך.

תוכן העניינים
מהו גימיק שיווקי?
4 מהגימיקים השיווקיים הטובים ביותר בכל הזמנים
1. אולד ספייס
2. קרבן צלע
3. פחיות שתייה בהתאמה אישית
4. תחזיות הכדורגל של Brexit
טייק אווי מפתח
מהו גימיק שיווקי?
גימיק שיווקי הוא מכשיר מושך תשומת לב המשמש בפרסום כדי לעזור לעורר עניין במוצר או בשירות. לדוגמה, זה יכול להיות פרסומת, סטריפליין או קידום מכירות שמשתמשים בגישה חכמה ובלתי צפויה כדי לגרום ללקוחות לשבת ולשים לב.

פעמים רבות ניתן לזכור גימיקים שיווקיים מוצלחים במשך שנים לאחר החשיפה הראשונית, והם תורמים לבניית מודעות והכרה למותג. כל עוד יש דרך ייחודית להבדיל בין המוצר שלך ממוצרים דומים אחרים, אתה יכול להשתמש בגימיק כדי לבלוט מהקהל.

עם זאת, גימיקים לא צריכים להפוך למרכיב עיקרי במותג שלך מכיוון שהם עלולים לגרום לך לאבד אמינות מול הצרכנים אם נעשה בהם שימוש יתר וחסר כנות. המטרה שלהם היא לגרום לקהל לשים לב – אם אתה תמיד משתמש בהם, הם בסופו של דבר יפסיקו להקשיב.

4 מהגימיקים השיווקיים הטובים ביותר בכל הזמנים
אם אתה מחפש לחדד את כושר הקופירייטינג שלך או לעצב חלק מהשוק עבור המותג שלך, אתה יכול ללמוד כמה טיפים מהמאסטרים שכבר עברו. אנו עוברים על ארבעה מהגימיקים השיווקיים הטובים ביותר בכל הזמנים, וכמה מהלקחים החשובים יותר שיש ללמוד מכל דוגמה:

1. Old Spice – האיש שהגבר שלך יכול להריח כמו (2010)
אולד ספייס אולי היה מותג מוכר מאז שנות ה-30, אבל עם שחר המילניום החדש, הוא חווה בעיה תדמיתית. יותר ויותר, המותג היה מזוהה עם גברים מבוגרים ומפסיד עסקים בשיעור משמעותי. אז בשנת 2010, אולד ספייס החליטה לחולל מהפכה בפרסום שלה על ידי השקעה בפרסומת טלוויזיה בשם "האיש שלך יכול להריח כמו".

 

גישת הלשון הזו באמצעות שחקן הכדורגל לשעבר ישעיה מוסטפא הביאה לכך שמכירות החברה יותר מהכפילו את עצמה תוך 30 יום מהשקת הקמפיין, וחשוב מכך, החברה שיפצה לחלוטין את תדמיתה.

זו עדות לכך שגם כאשר מתמקדים במדיה פרסומית מסורתית כמו טלוויזיה, תמיד יש מקום לחדשנות. במקרה זה, החדשנות באה בצורה של שילוב של "אחד" (או סצינה של צילום בודד) מורכב ומפורט ביותר עם אישיות מעניינת.

כתוצאה מכך, המותג עבר שיפוץ מלא של תדמיתו, מצא שוק חדש ומשגשג בטווח הקצר תוך יצירת פלטפורמה יציבה שממנה ניתן לבנות בטווח הארוך.

2. בורגר קינג – קורבן זבל (2009)
תוכנית Whopper Sacrifice הייתה קמפיין שיווקי משנת 2009 שעוצב על ידי בורגר קינג, שבו משתמשי פייסבוק נאלצו למחוק עשרה מחבריהם מהפלטפורמה תמורת Whopper בחינם.

בשלב המוקדם של הפלטפורמה, המכרים הרופפים ביותר נחשבו "חברים", כך שלהרבה אנשים הייתה היכולת להסיר עשרה מחשבונם ולשמור על המעגל החברתי הקרוב שלהם פעיל. למרות שמדובר בקמפיין פשוט, הוא היה מהראשונים שפרצו את הגבולות במרחב המדיה החברתית והשפיע בצורה משמעותית.

למרות שהקמפיין היה קצר מועד בלבד ועלה למותג 20,000 המבורגרים, לקמפיין הייתה מידה משמעותית של הצלחה בטווח הקצר. כפי שהאפליקציה הודיעה לחברים כשהם "הקריבו", הקמפיין ראה אותו עשרה אנשים עבור כל אדם אחד שהחליט להשתתף בקמפיין.

על כל Whopper שהחברה נתנה, עשרה אנשים ראו את בורגר קינג תופס מקום בפיד ההתראות שלהם. זה מראה את היתרון הברור של קבלת החלטות שיווקיות שונות משאר המתחרים שלך ובחירה לקבל החלטות שיווקיות שאחרים לא יקבלו.

3. קוקה קולה – שתף קולה (2014)

קמפיין "שתף קולה" החל ב-2014 והציג את חברת המשקאות העולמית שהציבה את השמות הפרטיים של אנשים על פחיות המשקאות שלהם. אנשים היו מבלים את זמנם בחיפוש אחר האפשרויות הזמינות במדפי החנות, מחפשים את שמותיהם ומוסיפים מגע אישי לרכישה שלהם. במקרה ששמו של מישהו לא היה קיים על המדפים, אנשים יכלו לקנות קופסאות שימורים עם השם שלהן מיוצר הפחיות המקוון, אם כי במחיר גבוה מזה שהיה על המדפים.

מסע פרסום זה ניצל את הרצון של שוק היעד שלהם להיראות כיחידים ובסופו של דבר ראה עלייה של 2% במכירות. זה גם התחיל להיות מגמה ברשתות החברתיות. התאמה אישית

פריט יומיומי כמו משקה מעלה אותו מרכישה לחוויה, נותן לאנשים אלמנט של בחירה והופך את הרעיון של קניית משקה לחבר או בן זוג להרבה יותר חדשני.

קמפיין "שתף קולה" של קוקה קולה מדגים את כוחה של התאמה אישית ומהווה דוגמה שחברות רבות אחרות יכולות לקחת קדימה בתהליכי פיתוח המוצר והפרסום שלהן.

4. עזוב הצבעה – תחזיות כדורגל (2016)
לקראת משאל העם על הברקזיט של 2016, אנגליה ווילס התמודדו בטורניר הכדורגל של יורו 2016 בצרפת. כאשר קמפיינים פוליטיים רבים יראו בכך הסחת דעת, קמפיין הברקזיט שנוהל על ידי Vote Leave בחר לעסוק בהזדמנות.

הקמפיין התמקד באוהדי כדורגל כאחת מהדמוגרפיות המרכזיות שלהם, והריצה תחרות מקוונת שהעמידה פרס של 50 מיליון פאונד למי שניחש את התוצאה של כל משחק בודד בטורניר. במקום שהנרשמים ראו סיכוי לזכות בסכום כסף גדול, לקמפיין הייתה הזדמנות לאסוף כמויות משמעותיות של נתונים.

לא משנה מה אתה חושב על אופי הקמפיין הזה (או ההצבעה על הברקזיט בכלל), הגימיק הזה מדגים את היתרונות של חשיבה מחוץ לקופסה ושימוש באינטרסים של שוק היעד שלך כדי לשים לב. במקרה זה, קמפיין פוליטי העוסק בכדורגל הגביר את המעורבות בתוכן שלהם, כך שאנשים עקבו אחר הדף וראו פרסומות נוספות של "עזוב הצבעה". הנתונים שנאספו גם אפשרו להם למקד פרסומות מקוונות עתידיות בצורה מוצלחת יותר.

טייק אווי מפתח
למרות שאולי לא תהיה מוכן לשכפל כמה מהפעלולים שלמעלה, אתה יכול להשתמש בהם כדי לעורר אותך להיות מבוגר יותר במסע הפרסום השיווקי הבא שלך. על ידי עיון בכמה מהדוגמאות הבולטות של שיווק מהעבר, מופיעות כמה תכונות מובחנות:

התנתקות מהטרנדים הנוכחיים מציעה יתרון ברור.
בדיקה מחודשת של הדמוגרפיה של שוק היעד שלך ושימוש בה כדי ליידע ולדמיין מחדש את תדמית המותג שלך יכולה לתת לך גישה רעננה.
שימוש בהומור עושה דרך ארוכה!
להבדיל את עצמך משאר התחום הוא סיכון, אבל יש לו פוטנציאל למשוך יותר עיניים למוצרים שלך.
הצגת אלמנט של מעורבות או התאמה אישית גורמת לקהל שלך להיות מושקע יותר בגימיק (ובמותג).
גימיקים שיווקיים הם כלי שימושי כאשר משתמשים בהם היטב, אך הם עשויים להיות קשים לביצוע נכון, במיוחד אם אינך רגיש לצרכים של האקלים התרבותי או הקהל שלך. אז בצע את המחקר שלך, חידד את קול המותג שלך וקבל משוב לפני שתמשיך!

Or Patreanu Culinary | Or Patreanu Blog | Or Patreanu Capital | Or Patreanu Finance | Or Patreanu Investment | Or Patreanu Coach | Or Patreanu Real Estate | Or Patreanu Trade | Or Patreanu SEO | Or Patreanu HR

רודי גבסי נדלן | רודי גבסי בלוג | רודי גבסי קפיטל | רודי גבסי מאמן עיסקי | רודי גבסי פיננסים | רודי גבסי בניית אתרים | רודי גבסי שיווק | רודי גבסי משאבי אנוש | רודי גבסי השקעות | רודי גבסי נדלן

דילוג לתוכן